D3 KID® kapi

d3 spray kid Vitamin D3 oralni sprej

D3 KID® kapi su dodatak ishrani namijenjene prevenciji nedostatka vitamina D3 kod dojenčadi i djece, a mogu ga koristiti i odrasle osobe.

D3 KID® kapi su potrebne za apsorpciju kalcija iz crijeva kako bi se u djetinjstvu izgradile čvrste kosti i zubi, te očuvali čvrstoća i zdravlje kostiju u kasnijoj životnoj dobi. Vitamin D3 sudjeluje i u brojnim metaboličkim procesima u organizmu.

D3 KID® kapi sadrže 200 IU (internacionalnih jedinica ili i.j.) u jednom kapi što odgovara 5 µg vitamina D3.

D3 KID® kapi se preporučuju u slučajevima:

  • povećane potrebe za vitaminom D3 (novorođenčad i djeca u periodima intenzivnog rasta i razvoja, trudnice i dojilje),
  • smanjenog stvaranja vitamina D3 u koži (osobe koje mnogo vremena provode u zatvorenim prostorijama i rijetko se izlažu suncu, osobe koje nose zaštitnu odjeću i koriste sredstva za zaštitu od sunca, osobe sa prekomjernom tjelesnom težinom, osobe starije od 65 godina, osobe tamnije puti, osobe koje imaju problema s jetrom ili bubrezima, žuči i gušteračom, pate od celijakije ili nekih drugih crijevnih problema),
  • osobe koje uzimaju određene lijekove (glukokortikoidi, antiepileptici),
  • smanjenog unosa vitamina D3 hranom (vegetarijanska i veganska ishrana).

Naglašavamo da D3 KID® kapi sadrže prirodnu smjesu vitamina D3 (holekalciferola) i antioksidanta tokoferola u osnovi od djevičanskog maslinovog ulja, što ih čini potpuno sigurnim i pogodnim za primjenu, naročito kod dojenčadi i male djece, kao i osoba koje imaju teškoće s gutanjem ili probleme sa želucem ili crijevima (ulceracije, malapsorpcija, celijakija, Kronova bolest, upalna bolest crijeva, pankreasna insuficijencija…). D3 KID® kapi ne stupaju u interakciju sa drugim lijekovima a uzimaju se neovisno o hrani i piću.

D3 KID® kapi su jedinstvene i po tome što sadrže samo prirodne sastojke (100% prirodno!), a ne sadrže konzervanse, gluten, umjetne boje i šećere, te im je sastav prilagođen velikom broju korisnika uključujući i dijabetičare.

D3 KID® kapi se jednostavno doziranju zbog čega su praktične za primjenu kod dojenčadi i djece.

Jedno pakovanje D3 KID® kapi sadrži 20ml ili 600 kapi, što predstavlja 200-300 pojedinačnih doza a preporučena doza je 2-3 kapi na dan (režim doziranja pogledati u dijelu Koliko vitamina D3 treba našem organizmu).